Bryndzové halušky

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 4 porcie):  
  • 600 g zemiakov hladkú múku podľa potreby
  • 1 vajce
  • 200 g anglickej slaniny
  • 300 g bryndze soľ 
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas varenia: 15 minút  

POSTUP:

Zemiaky olúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Pridajte k nim vajce a premiešajte. Potom postupne pridávajte múku, až vznikne polotekuté cesto. Do veľkého hrnca dajte variť osolenú vodu. Potom na hrniec dajte sito na halušky, pridajte cesto a prepasírujte. Halušky varte asi 2 minúty a potom ich dierovanou naberačkou vyberte. Hotové halušky premiešajte s brynzou. Slaninu nakrájajte na kocky a opečte do chrumkava. Halušky podávajte s opečenou slaninou.

Ďalšie recepty zo zemiakov