Tiramisu do pohára

Hodnotenie receptu
(29 hlasov)

Ingrediencie

  • 250 g mascarpone
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 8 ks cukrárskych piškót
  • 50 ml kávy (najlepšie espressa)
  • 1 lyžička kakaa

POSTUP (2 porcie):

Z chladničky si vyberte mascarpone a kyslú smotanu. Potom si pripravte kávu.

Keď majú mascarpone a kyslá smotana izbovú teplotu, v mise ich zmiešajte pomocou ručného mixéra s práškovým cukrom. Krém si dochuťte podľa chuti.

Dno pohára vyložte cukrárskymi piškótami a lyžičkou na ne nalejte kávu, aby ňou piškóty nasiakli. Na piškóty dajte krém a znovu pokračujte piškótami. Takto vrstvite, kým nebude pohár plný. Vrstvy musíte zakončiť krémom. Na vrchný krém pomocou sitka preosejte kakao.

Pohár dajte do chladničky a nechajte minimálne dve hodiny odležať. Dezert sa potom krásne odleží.

 

Ďalšie recepty talianskej kuchyne