Ako správne zavárať

Režim horúci vzduch s ventilátorom

Uhorky

  • Predohrev: nie

  • Zaváranie: 150 °C počas 40 – 45 minút

  • Vo vypnutej rúre ponechať ešte 30 minút

  • Poloha roštu 1, na rošte pekáč, v pekáči ½ l vody

Ovocie (čerešne, marhule apod.)

  • Predohrev: nie

  • Zaváranie: 150 °C počas 30 – 35 minút

  • Vo vypnutej rúre ponechať ešte 30 minút

  • Poloha roštu 1, na rošte pekáč, v pekáči ½ l vody

Mäso (údené, bravčové apod.)

  • Predohrev: nie

  • Zaváranie: 95 °C počas 60-75 min.

  • Po ukončení zaváranie poháre vyberieme, otočíme dnom nahor, položíme na utierku a necháme zvoľna vychladnúť.

 

Huby

  • Predohrev: nie

  • Zaváranie: 250 °C počas 8-10 min. u menších pohárov (8 ks na plech) alebo 10-12 min. u väčších pohárov (6 ks na plech)

  • Na dno plechu dáme starú plienku nebud utierku a zalejeme horúcou vodou do výšky asi 2-3 cm, na plech potom vyskladáme poháre a zavárame (možno použiť len poháre s viečkami na závit)


Režim horúci vzduch s ventilátorom nájdete vo vstavaných multifunkčných (teplovzdušných) rúrach a pri sporákoch s multifunkčnou rúrou.


 

Režim horné a dolné ohrievacie teleso

Uhorky

  • Predohrev: nie

  • Zaváranie: 170 °C počas 60 minút

  • Vo vypnutej rúre ponechať ešte 30 minút

  • Poloha roštu 1, na rošte pekáč, v pekáči ½ l vody

Ovocie (čerešne, marhule apod.)

  • Predohrev: nie

  • Zaváranie: 170 °C počas 45 – 50 minút

  • Vo vypnutej rúre ponechať ešte 30 minút

  • Poloha roštu 1, na rošte pekáč, v pekáči ½ l vody

Mäso (údené, bravčové apod.)

  • Predohrev: áno, na 95-100 ° C

  • Zaváranie: 95 °C počas 60-75 min.

  • Po ukončení zaváranie poháre vyberieme, otočíme dnom nahor, položíme na utierku a necháme zvoľna vychladnúť.

 Huby

  • Predohrev: áno, na 95-100 ° C

  • Zaváranie: 250 ° C počas 8-10 min. u menších pohárov (8 ks na plech) alebo 10-12 min. u väčších pohárov (6 ks na plech)

  • Na dno plechu dáme starú plienku nebud utierku a zalejeme horúcou vodou do výšky asi 2-3 cm, na plech potom vyskladáme poháre a zavárame (možno použiť len poháre s viečkami na závit)

 


Režim horné a dolné vyhrievacie teleso nájdete u všetkých vstavaných rúr na pečenie a pri sporákoch elektrických, kombinovaných a indukčných.


 
Ako si užiť prázdninové raňajky na terase či na chalupe? S pečeným džemom

Pripraviť lahodný džem pečením vo vašej teplovzdušnej rúre, nie je úloha pre majstra šéfkuchára, zvládne to úplne každý. Postup je totiž jednoduchý a výsledok rozhodne stojí za to! Popustite uzdu fantázii a pripravte si ovocie, ktoré vám záhradka ponúkne. Dokonale spolu súznie napríklad mix čerešní, čiernych ríbezlí, jabĺk a jahôd.

▷ Recept na pečenú marmeládu nájdete v našom receptári. Hodí sa na ľubovoľné ovocie, napr. čerešne, marhule, broskyne, jahody, egreše, čučoriedky, jablká apod. Hrušky potom odporúčame použiť na pečený lekvár.

 

Extra tip pri klasickej príprave džemu: sterilizovanie v rúre

Ak preferujete tradičnú prípravu džemu varením na platni, nemusíte si už lámať hlavu so sterilováním. O to sa totiž ľahko postará vaša teplovzdušná rúra. Rúru nastavte cca na 250 °C a na dno plechu umiestnite starú utierku. Zalejte ju horúcou vodou zhruba do výšky 2-3 cm, vyskladajte na plech malé poháre už naplnené džemom a zavárajte je 8 minút so zapnutým horúcim vzduchom. Veľké zaváracie poháre nechajte v rúre dlhšie, približne 10-12 minút so zapnutým horúcim vzduchom. Podľa potreby dolievajte horúcu vodu. Všetky zaváraniny potom nechajte do druhého dňa vychladiť hore dnom.

▷ Vstavaná rúra MORA VT 779 BX zaručené poteší i možností si recept uložiť do pamäte a nabudúce už len jedným stlačením postup opakovať.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu