Suroviny na korpus:
Suroviny na krém:
Korpus na tortu
Základom každej torty je dobrý korpus. A práve jeho prípravou začneme.
Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Potom postupne a pomaly zašľaháme striedavo žĺtky a olej.
Obe múky zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a po častiach opatrne vmiešame do bielkového základu.
Cesto na korpus vlejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm. Dno a boky formy vyložíme papierom na pečenie. Ako na to? Tortovú formu je dobré zľahka vymastiť tukom, aby sa na ňu papier nalepil a pekne držal. Na dno si vystrihneme koliesko s priemerom vnútorného obvodu formy. Na boky si vystrihneme dva dlhé pásy, ktoré budú o niečo širšie, ako je výška formy, a „nalepíme“ ich na vnútornú stranu formy.
Pečieme cca 50 – 60 minút v multifunkčnej rúre na 180 stupňoch. V priebehu pečenia zakryjeme alobalom, aby sa korpus na povrchu nespálil. Aby sme mali istotu, že je korpus upečený, urobíme špajľový test. Ak sa bude cesto lepiť, ešte chvíľu pečieme.
Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť. Ideálne je upiecť si ho deň dopredu.
Krém z mascarpone a šľahačky
Príprava krému je viac ako ľahká. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s cukrom a stužovačom do polotuha. Potom pridáme mascarpone a ešte chvíľu šľaháme na hladký hustý krém.
Zostavenie torty
Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne prerežeme, prípadne zrežeme vypuklý vrch, a postupne potrieme krémom. Na krém navrstvíme ovocie (maliny, jahody, čučoriedky – záleží, čo máte poruke, a hlavne podľa vašej chute). Nakoniec tortu potrieme krémom dookola, zahladíme a dáme stuhnúť do chladničky. Keď bude torta stuhnutá, ozdobíme ju kvetinami. Fantázii sa medze nekladú – použite pokojne aj ovocie, čokoládu.
TIP: Na efekt môžete vrchnú časť torty potrieť čokoládovým krémom a posypať kakaom.
ODPORÚČAME:
Odporúčame v dTeste ocenenú rúru VT 101 BW, ktorá má dvojité sklo, o ktorej sa deti nepopália. Veľmi priaznivá cena 199 €.
▷ Nájdite svojho najbližšieho predajcu MORA