Množství
Množstvo:
12 porcí
Příprava
Príprava:
80 minút
Náročnost
Náročnosť:
náročné

Ingrediencie

Postup

  1. Oddeľte si bielky od žĺtkov a bielky vyšľahajte do hustého snehu.
  2. Žĺtky vyšľahajte pomaly s olejom.
  3. Obe múky preosejte a zmiešajte so štipkou soli, s práškom do pečiva a s cukrom.
  4. K suchej zmesi zamiešajte žĺtkovú zmes a do hustého základu pozvoľna zamiešajte hustý sneh.
  5. Cesto vlejte do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm.
  6. Korpus pečte 40 – 50 minút pri 180 stupňoch C. V závere vyskúšajte špajľou, či je korpus hotový. Nechajte ho chladnúť.
  7. Do vysokej nádoby vlejte smotanu na šľahanie s cukrom a spolu so stužovačom šľahačky vyšľahajte dotuha. Pridajte mascarpone, vnútro tobolky vanilky a vyšľahajte hladký hustý krém.
  8. Vychladený korpus dvakrát pozdĺžne prerežte a natrite krémom. Každé poschodie môžete dochutiť drobným ovocím.

Najprv si oddeľte bielky od žĺtkov a bielky vyšľahajte na hustý sneh. Pripravte si veľkú nádobu a v nej pomaly vyšľahajte žĺtky s olejom do jednoliatej zmesi.

Obe múky preosejte a zmiešajte ich so štipkou soli, s práškom do pečiva a s krupicovým cukrom.

K sypkej zmesi zamiešajte žĺtkovú zmes a do hustého základu zľahka zamiešajte hustý sneh. Tento krok sa nesnažte uponáhľať a naozaj vmiešajte sneh do zmesi zľahka.

Cesto opatrne vlejte do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm.

Korpus pečte 40 – 50 minút pri 180 stupňoch alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Pečte na nižšom poschodí. V závere vyskúšajte špajľou, či je korpus hotový. Nechajte ho chladnúť, ideálne na mriežke v otvorenej rúre.

Do vysokej nádoby vlejte smotanu na šľahanie s cukrom a spolu so stužovačom šľahačky vyšľahajte dotuha. Pridajte mascarpone, vnútro tobolky vanilky a vyšľahajte hladký hustý krém.

Vychladený korpus dvakrát pozdĺžne prerežte a natrite krémom. Každé poschodie môžete dochutiť drobným ovocím. My sme vybrali v letnom období čučoriedky.  

Tipy a rady na záver

Tortu môžete dozdobiť podľa vlastnej fantázie. Hodí sa posýpka z kakaa aj čokoláda.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu