Nepečená piškótová torta s ovocím

Hodnotenie receptu
(34 hlasov)

Ingrediencie

  • 125 g piškót
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 200 g 16 % kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice medu
  • 7 broskýň

POSTUP:

Vo veľkej mise si zmiešajte tvaroh, smotanu, med a vanilkový cukor. Broskyne zbavte kôstok a nakrájajte na tenké polmesiačiky.

Tortovú formu s priemerom 20 cm vyložte potravinárskou fóliou pre ľahšie vyberanie. Na dno formy vyskladajte po celej ploche piškóty a zalejte tenkou vrstvou tvarohovej zmesi. Ďalšiu vrstvu vytvorte z broskýň a potom z piškót, každú vrstvu prepojte tvarohovou zmesou. Takto opakujte, kým nebudete mať formu plnú.

Aby sa zo zmesi dostal vzduch, párkrát klepnite formou o stôl. Na záver dozdobte broskyňami.

Tortu vložte do chladničky a nechajte do druhého dňa stuhnúť.

Recepty na ďalšie ovocné dezerty

Jahodový cheesecake

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jahodový cheesecake

Jablkový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jablkový koláč

Nepečená jahodová torta

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Nepečená jahodová torta

Rolovaný čerešňový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Rolovaný čerešňový koláč