Jablkový koláč


Ingrediencie

(koláčová forma – 28 cm)

  • 250 g hladkej múky
  • pol prášku do pečiva
  • 100 g cukru
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • 300 g tvarohu
  • 4 väčšie jablká
  • škoricový cukor
  • 100 g vlašských orechov

POSTUP:

V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a rozpustené maslo a vytvorte mrvenicu. Približne hrsť mrvenice si odoberte bokom, k zvyšku pridajte vajíčko a vypracujte cesto. Cesto dajte do chladničky na chvíľku stuhnúť.

Medzitým si nastrúhajte jabĺčka nahrubo.

Cesto vyberte z chladničky a vyvaľkajte ho na tenkú okrúhlu placku, ktorou vyložte koláčovú formu (vymastenú tukom a vysypanú múkou) až po okraj. Na cesto dajte vrstvu tvarohu a potom vrstvu jabĺk. Jabĺčka posypte škoricovým cukrom a nasekanými vlašskými orechmi. Nakoniec koláč posypte mrvenicou.

Takto vložte koláč do rúry vyhriatej na 175 °C a nechajte ho piecť 50 minút. Hotový nechajte vychladnúť.

Ďalšie recepty na nedeľné menu

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu