Obrátený jablkový koláč

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 1 okrúhlu formu):  
  • 200 g lístkového cesta
  • 3 jablká
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice masla
  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 20 minút  

POSTUP:

Jablká olúpte a nakrájajte na malé kúsky alebo plátky. V hlbšej panvici zahrejte maslo. Pridajte jablká, opečte ich a potom ich posypte cukrom zmiešaným so škoricou. Premiešajte a nechajte trochu skaramelizovať. Formu vyložte papierom na pečenie a preložte do nej jablká. Zarovnajte ich a navrch dajte vyvaľkané lístkové cesto. Okraje zahnite dovnútra formy. Cesto na niekoľkých miestach poprepichujte vidličkou, aby mohla pri pečení unikať para. Koláč vložte do rúry predhriatej na 190 °C a pečte asi 20 minút. Potom ho vyberte z rúry, položte naň tanier alebo podnos a formu preklopte. Koláč nechajte vychladnúť. Podávajte s kopčekom zmrzliny alebo mascarpone.

Ďalšie recepty s jablkami

Jablkový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jablkový koláč

Domáci kečup z paradajok

Predjedlá, chuťovky

Domáci kečup z paradajok