Domáca zemiaková polievka s hubami

paní Elly
pomlčka
549 hlasov
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/136/0f/bramboracka-16_9.webp
Množství
Množstvo:
5 porcií
Vaření
Varenie:
40 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Skúste si podľa nás pripraviť domácu pekne hustú zemiakovú polievku. Tá naša je doplnená o množstvo zeleniny a je prevoňaná sušenými hubami, cesnakom, rascou a, samozrejme, intenzívne voňajúcim majoránom.

  1. Cibuľu aj cesnak nakrájame nadrobno a osmažíme ich na masle v pripravenom hrnci.
  2. K osmaženej cibuľke a cesnaku pridajte do hrnca hrsť sušených húb a zľahka dosmažte.
  3. Všetku koreňovú zeleninu nakrájajte na malé kúsky a opatrne ju opečte v hrnci s cibuľkou, cesnakom aj hubami.
  4. Osmaženú zeleninu oprášte múkou.
  5. Po chvíľke do základu polievky vhoďte na kocky nakrájané zemiaky a zalejte základ polievky 1,6 litra vody alebo zeleninového vývaru. 
  6. Osoľte a okoreňte. Pridajte rascu.
  7. Polievku varte na miernom ohni do zmäknutia zemiakov a koreňovej zeleniny.
  8. Chvíľu pred koncom varenia pridajte sušený majorán a následne polievku odstavte.

Pripravte si väčšiu cibuľu a nakrájajte ju na drobné kúsky. Nadrobno nasekajte aj tri strúčiky cesnaku. Kúsky cibule aj cesnaku osmažte na rozpustenom masle v hrnci.

K osmaženej cibuľke a cesnaku pridajte hrsť nasušených húb a všetko spolu zľahka dosmažte.

Koreňovú zeleninu nakrájajte na malé kúsky a spolu s cibuľkou, cesnakom aj hubami ich opečte v hrnci.

Osmaženú zeleninu oprášte múkou.

Po malej chvíľke nadišiel čas do základu polievky pridať na kocky nakrájané zemiaky a zaliať základ polievky 1,6 litra vody alebo zeleninového vývaru.

Polievku osoľte, okoreňte a pridajte pol lyžičky mletej rímskej rasce.

Teraz už len polievku nechajte variť do zmäknutia zemiakov a koreňovej zeleniny. To trvá na miernom ohni zhruba 15 – 20 minút.

Chvíľu pred koncom varenia pridajte do polievky sušený majorán. Prípadne teraz môžete polievku ešte dochutiť soľou. Následne ju odstavte a podávajte horúcu.

Tipy a rady na záver

Poctivú hustú zemiakovú polievku podávajte s krajcom čerstvého chleba.

Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii