Ingrediencie
Postup
Skúste si podľa nás pripraviť domácu pekne hustú zemiakovú polievku. Tá naša je doplnená o množstvo zeleniny a je prevoňaná sušenými hubami, cesnakom, rascou a, samozrejme, intenzívne voňajúcim majoránom.
- Cibuľu aj cesnak nakrájame nadrobno a osmažíme ich na masle v pripravenom hrnci.
- K osmaženej cibuľke a cesnaku pridajte do hrnca hrsť sušených húb a zľahka dosmažte.
- Všetku koreňovú zeleninu nakrájajte na malé kúsky a opatrne ju opečte v hrnci s cibuľkou, cesnakom aj hubami.
- Osmaženú zeleninu oprášte múkou.
- Po chvíľke do základu polievky vhoďte na kocky nakrájané zemiaky a zalejte základ polievky 1,6 litra vody alebo zeleninového vývaru.
- Osoľte a okoreňte. Pridajte rascu.
- Polievku varte na miernom ohni do zmäknutia zemiakov a koreňovej zeleniny.
- Chvíľu pred koncom varenia pridajte sušený majorán a následne polievku odstavte.
Pripravte si väčšiu cibuľu a nakrájajte ju na drobné kúsky. Nadrobno nasekajte aj tri strúčiky cesnaku. Kúsky cibule aj cesnaku osmažte na rozpustenom masle v hrnci.
K osmaženej cibuľke a cesnaku pridajte hrsť nasušených húb a všetko spolu zľahka dosmažte.
Koreňovú zeleninu nakrájajte na malé kúsky a spolu s cibuľkou, cesnakom aj hubami ich opečte v hrnci.
Osmaženú zeleninu oprášte múkou.
Po malej chvíľke nadišiel čas do základu polievky pridať na kocky nakrájané zemiaky a zaliať základ polievky 1,6 litra vody alebo zeleninového vývaru.
Polievku osoľte, okoreňte a pridajte pol lyžičky mletej rímskej rasce.
Teraz už len polievku nechajte variť do zmäknutia zemiakov a koreňovej zeleniny. To trvá na miernom ohni zhruba 15 – 20 minút.
Chvíľu pred koncom varenia pridajte do polievky sušený majorán. Prípadne teraz môžete polievku ešte dochutiť soľou. Následne ju odstavte a podávajte horúcu.
Tipy a rady na záver
Poctivú hustú zemiakovú polievku podávajte s krajcom čerstvého chleba.