Zemiaková polievka s hubami

Hodnotenie receptu
(42 hlasov)
Recept poslal/a
paní Elly


Ingrediencie

  • 6 zemiakov
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 250 g lesných húb (môžu byť aj sušené alebo mrazené)
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • štipka drvenej rasce
  • štipka majoránu
  • zelená petržlenová vňať
  • 2 + 3 lyžice masti
  • 3 lyžice hladkej múky

Zemiaky olúpte a nakrájajte na kúsky. Cibuľu olúpte a nakrájajte na kocky. Mrkvu olúpte a nakrájajte tiež na malé kocky.

V hrnci rozpusťte 2 lyžice masti, na ktoré dajte opekať nakrájanú cibuľu. Po minúte pridajte mrkvu a huby. Opekajte asi päť minút. Dochuťte prelisovaným cesnakom. Pridajte nakrájané zemiaky. Ochuťte soľou, čiernym korením, rascou.

Zalejte vodou, aby boli všetky suroviny ponorené. Kto má zeleninový vývar, môže použiť namiesto vody ten. Varte, kým nebudú zemiaky takmer mäkké.

V malom hrnci rozpusťte 3 lyžice masti a vsypte 3 lyžice múky. Vymiešajte zápražku. Tú vlejte do polievky a povarte desať minút. Po tomto čase je polievka takmer hotová. Dochuťte sušeným majoránom.

Podávajte posypané nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.


TIP: Varenie si môžete uľahčiť správnym výberom varnej dosky. Poradíme vám, na čo sa zamerať.


Aké recepty ešte majú za hlavnú ingredienciu zemiaky?

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu