Zemiaky olúpte a nakrájajte na kúsky. Cibuľu olúpte a nakrájajte na kocky. Mrkvu olúpte a nakrájajte tiež na malé kocky.
V hrnci rozpusťte 2 lyžice masti, na ktoré dajte opekať nakrájanú cibuľu. Po minúte pridajte mrkvu a huby. Opekajte asi päť minút. Dochuťte prelisovaným cesnakom. Pridajte nakrájané zemiaky. Ochuťte soľou, čiernym korením, rascou.
Zalejte vodou, aby boli všetky suroviny ponorené. Kto má zeleninový vývar, môže použiť namiesto vody ten. Varte, kým nebudú zemiaky takmer mäkké.
V malom hrnci rozpusťte 3 lyžice masti a vsypte 3 lyžice múky. Vymiešajte zápražku. Tú vlejte do polievky a povarte desať minút. Po tomto čase je polievka takmer hotová. Dochuťte sušeným majoránom.
Podávajte posypané nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
TIP: Varenie si môžete uľahčiť správnym výberom varnej dosky. Poradíme vám, na čo sa zamerať.