Cesto na 4 pizze alebo 2 plechy:
POSTUP:
Do misy preosejte múku, soľ, pridajte kvások, olej a vlažnú vodu, premiešajte a vypracujte hladké vláčne cesto. Misu prekryte utierkou a nechajte 1-2 hodiny na teplom mieste kysnúť. Potom cesto rozdeľte na dva až štyri diely, na doske prepracujte, rozvaľkajte na pol centimetra, preložte do vymastenej okrúhle formy alebo na plech a jemne stlačte, aby vznikli vyššie okraje. Cesto potrite zmesou oleja a kečupu a naplňte podľa chuti, nechajte ešte 20-30 minút kysnúť a potom 20 minút pečte vo vyhriatej rúre na 250 ° C. S cestom sa krásne pracuje a vždy sa podarí.
Ako správne na pizzu podľa typu vašej rúry nájdete v Tabuľkách pre pečenie.
ODPORÚČAME:
Na pečenie odporúčame zákazníkmi cenenou rúru VT 546 BX, v ktorej môžete piecť viac jedál súčasne, bez toho aby sa vzájomne ovplyvnila ich vôňa a chuť. Odporúčaná cena 269 €.
▷ Nájdite svojho predajcu MORA.