Domáca pizza na plech

Hodnotenie receptu
(62 hlasov)
Doba přípravy
3 h

Ingrediencie

Cesto na 4 pizze alebo 2 plechy:

  • 500 g hladkej múky
  • 30 g droždia
  • 1 lyžica mlieka na kvások
  • 125 ml vody
  • 6 lyžíc oleja (najradšej olivového)
  • soľ

POSTUP:

Do misy preosejte múku, soľ, pridajte kvások, olej a vlažnú vodu, premiešajte a vypracujte hladké vláčne cesto. Misu prekryte utierkou a nechajte 1-2 hodiny na teplom mieste kysnúť. Potom cesto rozdeľte na dva až štyri diely, na doske prepracujte, rozvaľkajte na pol centimetra, preložte do vymastenej okrúhle formy alebo na plech a jemne stlačte, aby vznikli vyššie okraje. Cesto potrite zmesou oleja a kečupu a naplňte podľa chuti, nechajte ešte 20-30 minút kysnúť a potom 20 minút pečte vo vyhriatej rúre na 250 ° C. S cestom sa krásne pracuje a vždy sa podarí.

Ako správne na pizzu podľa typu vašej rúry nájdete v Tabuľkách pre pečenie.


ODPORÚČAME:

Na pečenie odporúčame zákazníkmi cenenou rúru VT 546 BX, v ktorej môžete piecť viac jedál súčasne, bez toho aby sa vzájomne ovplyvnila ich vôňa a chuť. Odporúčaná cena 269 €.
▷ Nájdite svojho predajcu MORA.

Ďalšie recepty talianskej kuchyne

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu