Tradičná sviečková na smotane

Kráľovná medzi českými jedlami. Recept na sviečkovú býva považovaný za veľmi zložitý. S naším receptom tradičnú sviečkovú hravo zvládnete. Na nedeľňajšom stole sa bude vynímať a pochutí si celá rodina.

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/257/71/svickova-recept-mora.jpg
Množství
Množstvo:
5 porcií
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
2 hodiny
Náročnost
Náročnosť:
náročné

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka
1

Mäso prešpikujte hranolčekmi slaniny. Najprv si urobte v mäse zárezy dlhým ostrým nožom, do ktorých vsuniete na hranolčeky nakrájanú slaninu. Aby mäso po celý čas držalo tvar, zviažte ho potravinárskym špagátikom.

2

Vezmite si veľkú hlbokú panvicu, nalejte do nej 2 lyžice slnečnicového oleja a rozpáľte na vyšší stupeň. Na oleji opečte zviazané mäso zo všetkých strán. Potom mäso vyberte a výpek z panvice prelejte do pekáča.

3

Petržlen, zeler a mrkvu si nakrájajte na kocky a pridajte k výpeku. Takisto k výpeku pridajte pokrájanú cibuľu, 50 g horčice, vývar, 2 lyžice octu, cukor aj korenie. Premiešajte a na túto pripravenú sviečkovú zmes položte opečené hovädzie mäso. Mäso zvrchu osoľte a okoreňte.

4

Priklopený pekáč so sviečkovou dajte piecť do rúry na 2 hodiny. Prvých 20 minút pečte na 190 stupňov C, potom znížte teplotu na 160 stupňov

5

Po 2 hodinách vyberte mäso. Hotové mäso si dajte na dosku na krájanie. Z pekáčika vyberte bobkové listy aj guľky nového korenia. Sviečkovú zmes rozmixujte a podľa potreby zahustite zápražkou. Omáčku dochuťte, zjemnite smotanou a podľa chuti pridajte šťavu z citróna. K omáčke podávajte domácu knedľu a nezabudnite na brusnicový džem a šľahačku. 

Podobné recepty

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii