Tradičná sviečková na smotane

Kráľovná medzi českými jedlami. Recept na sviečkovú býva považovaný za veľmi zložitý. S naším receptom tradičnú sviečkovú hravo zvládnete. Na nedeľňajšom stole sa bude vynímať a pochutí si celá rodina.

919 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
5 porcií
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
2 hodiny
Náročnost
Náročnosť:
náročné

Ingrediencie

Postup

Mäso prešpikujte hranolčekmi slaniny. Najprv si urobte v mäse zárezy dlhým ostrým nožom, do ktorých vsuniete na hranolčeky nakrájanú slaninu. Aby mäso po celý čas držalo tvar, zviažte ho potravinárskym špagátikom.

Vezmite si veľkú hlbokú panvicu, nalejte do nej 2 lyžice slnečnicového oleja a rozpáľte na vyšší stupeň. Na oleji opečte zviazané mäso zo všetkých strán. Potom mäso vyberte a výpek z panvice prelejte do pekáča.

Petržlen, zeler a mrkvu si nakrájajte na kocky a pridajte k výpeku. Takisto k výpeku pridajte pokrájanú cibuľu, 50 g horčice, vývar, 2 lyžice octu, cukor aj korenie. Premiešajte a na túto pripravenú sviečkovú zmes položte opečené hovädzie mäso. Mäso zvrchu osoľte a okoreňte.

Priklopený pekáč so sviečkovou dajte piecť do rúry na 2 hodiny. Prvých 20 minút pečte na 190 stupňov C, potom znížte teplotu na 160 stupňov

Po 2 hodinách vyberte mäso. Hotové mäso si dajte na dosku na krájanie. Z pekáčika vyberte bobkové listy aj guľky nového korenia. Sviečkovú zmes rozmixujte a podľa potreby zahustite zápražkou. Omáčku dochuťte, zjemnite smotanou a podľa chuti pridajte šťavu z citróna. K omáčke podávajte domácu knedľu a nezabudnite na brusnicový džem a šľahačku. 

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu