POSTUP: (1 plech)
Najprv si pripravte cesto. Zmiešajte múku, cukor, maslo (izbovej teploty) a žĺtky. Poriadne prepracujte cesto v rukách, kým sa vám nezačne krásne spájať do jednej veľkej guli cesta. Približne štvrtinu cesta dajte do chladničky zatuhnúť. Vyložte si plech papierom na pečenie, alebo ho vymažte maslom a vysypte polohrubou múkou. Zvyšok cesta vložte na plech, a buď ho valčekom rozvaľkajte po celej ploche, alebo rozprestrite rovnomerne rukou.
Len čo máte cesto nachystané, očistite si jablká a nastrúhajte na strúhadle nahrubo. K jabĺčkam pridajte škoricový cukor a pomleté vlašské orechy. Jablkovú zmes rovnomerne rozprestrite na cesto. Z bielkov vyšľahajte sneh a rozprestrite na jabĺčkovú vrstvu. Z chladničky vyberte stuhnutý kúsok cesta a ten pomocou strúhadla nastrúhajte na koláč ako poslednú vrstvu. Takto pripravený koláč dajte do rúry vyhriatej na 180 °C a nechajte ho tam piecť približne 40 – 50 minút – kým nebude pekne zlatistý.