Domáci kečup z paradajok

Hodnotenie receptu
(22 hlasov)

Ingrediencie

  • 2 kg zrelých paradajok
  • 3 cibule
  • 2 veľké zrelé jablká
  • 120 ml octu (minimálne 8 %)
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica soli
  • štipka mletej škorice
  • 3 bobkové listy
  • 4 ks klinčeka
  • 13 guľôčok farebného korenia
  • 6 guľôčok nového korenia
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky

POSTUP:

Na väčšie kocky nakrájajte paradajky, olúpanú cibuľu a jadrovníkov zbavené jablká. Kocky dajte variť na 3 hodiny, aby všetko zmäklo a dalo sa krásne prepasírovať. Len čo je všetko rozvarené, vyberte všetko korenie a celú zmes prepasírujte cez sito. Zostanú vám iba kôstky a zvyšky korenia.

Prepasírovaný kečup priveďte v hrnci do varu a nechajte variť odkryté ešte 20 minút.

Horúci kečup nalejte do čistých zaváracích pohárov, pevne zatvorte viečkom a obráťte hore nohami a nechajte do druhého dňa vychladnúť.

Poháre potom dajte na chladné a temné miesto a nechajte niekoľko dní odležať. Chuť kečupu sa bude ešte postupne meniť.

 

▷ Máte prebytkov zo záhradky viac? Využite jednoduchého zaváranie v rúre.

Ďalšie recepty o spracovanie ovocia a zeleniny

Pečený džem

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Pečený džem

Slivkové čatní

Predjedlá, chuťovky

Slivkové čatní

Hruškový lekvár pečený v rúre

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Hruškový lekvár pečený v rúre

Spolu nám to šlape medaile Nátierka z červenej repy

Predjedlá, chuťovky

Nátierka z červenej repy