Slivkové čatní

paní Elly
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
Slivkové čatní

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Slivkové čatní je perfektné k mäsám, paštéte alebo syrom.

Vo veľkom hrnci s nepriľnavým povrchom si rozohrejte masť. Dajte na ňu opekať cibuľu nakrájanú na polkolieska. Opekajte dozlatista. Medzi tým, ako sa bude cibuľa opekať, vykôstkujte všetky slivky. K zlatistej cibuli pridajte korenie a asi dve minúty opekajte spolu, až sa korenie rozvonia. Pridajte slivky. Spolu varte pol hodiny, priebežne miešajte. Keď sa vám bude zdať, že sa slivky prichytávajú, pridajte trochu vody a uberte teplotu. Po tomto čase pridajte jablčný ocot. Kto má radšej kyslejšie čatní, dá octu viac. Pre jemnejšiu chuť stačí 1 dl. Prudkým varom vyvarte časť octu a jeho štipľavú chuť. Ochuťte soľou. Stále premiešavajte. Zasypte cukrom, ktorý za stáleho miešania nechajte rozpustiť. Ešte môžete ďalej variť, na miernu teplotu, pokojne ďalších desať, pätnásť minút.

Čatní naplňte do pohárov, zaviečkujte a sterilizujte v rúre.

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii