Domáca pečeňová paštéta

Hodnotenie receptu
(6 hlasov)

Ingrediencie

Paštéta

  • 750g očistených kuracích pečene
  • 3 vajcia
  • 750g masla
  • 0,5 dl červeného vína
  • 0,02 l brandy, koňaku alebo rumu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie

Cibuľka

  • 0,5 kg červenej cibule
  • 2 dl červeného vína
  • tymian, rozmarín, prípadne ďalšie bylinky
  • 3 lyžice cukru
  • 1 lyžica oleja
  • soľ a korenie

Domáca pečeňová paštéta

Očistenú, čerstvú, kuraciu pečienku rozmixujeme, pridáme vajce a rozpustené maslo. Pridáme prelisovaný cesnak, červené víno, brandy, soľ, korenie a rozmixujeme.

Pekáčik vyložíme potravinovou fóliou a cez cedidlo do nej vlejeme rozmixovanú zmes. Zabalíme aj zo zhora voľnými okrajmi fólie, aby bol celý povrch paštéty zakrytý, a pečieme v rúre vo vodnom kúpeli na 85 stupňov hodinu. Pred podávaním necháme vychladnúť.

Karamelizovaná červená cibuľka

Cibuľu nakrájame na mesiačiky a na oleji restujeme kým nie je sklovitá. Pridáme cukor, bylinky, červené víno a soľ s korením podľa chuti a zvaríme do čatní.

Ďalšie recepty na domáce pochúťky