Cestoviny s omáčkou z paradajok (2 porcie)

Hodnotenie receptu
(19 hlasov)
Recept poslal/a
Anny


Ingrediencie

  • 250 g špagiet (čerstvých cca 300 g)
  • 1 kg paradajok (čerstvé alebo v plechovke)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie
  • čerstvá bazalka

POSTUP:
Na panvici si rozohrejte olej a dajte osmažiť cibuľku nakrájanú na malé kúsky. Keď začne cibuľka chytať farbu, pridajte na plátky nakrájaný cesnak a nechajte chvíľku rozvoňať. Potom pridajte paradajky (ak máte čerstvé, tak ich nakrájajte na malé kúsky). Trochu osoľte, prikryte pokrievkou a nechajte na miernom plameni dusiť, kým sa paradajky nerozvaria.

Medzitým si dajte variť špagety. Omáčku nakoniec dochuťte soľou a čiernym korením. Uvarené špagety dajte do panvice a poriadne premiešajte. Nakoniec pridajte aj nasekanú čerstvú bazalku.

Milujete paradajky? Potom by sa vám mohli hodiť ďalšie tipy, čo s nimi:

Ďalšie recepty talianskej kuchyne

Tiramisu do pohára

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Tiramisu do pohára

Malinová Panna cotta

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Malinová Panna cotta