Jablková štrúdľa z celozrnnej špaldovej múky

Medzi múčnikmi u nás na jeseň jasne vedie jablčná štrúdľa. V dnešnom recepte nájdete recept na celozrnné cesto, ktoré nepraská a má výbornú chuť vďaka spojeniu kokosového oleja s tradičným maslom. 

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/431/cf/studl-mora.webp
Množství
Množstvo:
1 závin
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
25 minút
Náročnost
Náročnosť:
ľahké

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka
1

Do väčšej misy nasypte múku so štipkou soli. Pridajte jogurt, rozpustený kokosový olej, roztopené maslo, vajce a vodu a cesto dobre spracujte rukami. Spracované cesto odložte na 20 minút do chladničky.

2

Jablká bez šupiek nastrúhajte nahrubo. (Prebytočnú šťavu vylejte.)

3

Odležané cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik. 

4

Cesto posypte nasekanými vlašskými orechami. Na orechy rovnomerne rozprestrite nastrúhané jablká a posypte ich škoricovým cukrom a hrozienkami. 

5

Teraz zrolujte štrúdľu tak, aby bol okraj cesta schovaný naspodku závinu.

6

Hotovú štrúdľu preložte na plech s papierom na pečenie. Štrúdľu potrite rozšľahaným vajcom a pečte 25 minút v rúre vopred vyhriatej na 180 stupňov C.

7

Upečenú štrúdľu nechajte vychladnúť a pred servírovaním ju nezabudnite poprášiť práškovým cukrom.

TIPY A RADY: vyskúšajte našu štrúdľu podávať poliatu javorovým či agávovým sirupom.

Podobné recepty

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii