Medzi múčnikmi u nás na jeseň jasne vedie jablčná štrúdľa. V dnešnom recepte nájdete recept na celozrnné cesto, ktoré nepraská a má výbornú chuť vďaka spojeniu kokosového oleja s tradičným maslom.
Do väčšej misy nasypte múku so štipkou soli. Pridajte jogurt, rozpustený kokosový olej, roztopené maslo, vajce a vodu a cesto dobre spracujte rukami. Spracované cesto odložte na 20 minút do chladničky.
Jablká bez šupiek nastrúhajte nahrubo. (Prebytočnú šťavu vylejte.)
Odležané cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik.
Cesto posypte nasekanými vlašskými orechami. Na orechy rovnomerne rozprestrite nastrúhané jablká a posypte ich škoricovým cukrom a hrozienkami.
Teraz zrolujte štrúdľu tak, aby bol okraj cesta schovaný naspodku závinu.
Hotovú štrúdľu preložte na plech s papierom na pečenie. Štrúdľu potrite rozšľahaným vajcom a pečte 25 minút v rúre vopred vyhriatej na 180 stupňov C.
Upečenú štrúdľu nechajte vychladnúť a pred servírovaním ju nezabudnite poprášiť práškovým cukrom.