Jablková štrúdľa z celozrnnej špaldovej múky

Medzi múčnikmi u nás na jeseň jasne vedie jablčná štrúdľa. V dnešnom recepte nájdete recept na celozrnné cesto, ktoré nepraská a má výbornú chuť vďaka spojeniu kokosového oleja s tradičným maslom. 

426 hlasů
Tlačiť Tisknout
/data/images/recepty/motives/431/cf/studl-mora.webp
Množství
Množstvo:
1 závin
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
25 minút
Náročnost
Náročnosť:
ľahké

Ingrediencie

Postup

Do väčšej misy nasypte múku so štipkou soli. Pridajte jogurt, rozpustený kokosový olej, roztopené maslo, vajce a vodu a cesto dobre spracujte rukami. Spracované cesto odložte na 20 minút do chladničky.

Jablká bez šupiek nastrúhajte nahrubo. (Prebytočnú šťavu vylejte.)

Odležané cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik. 

Cesto posypte nasekanými vlašskými orechami. Na orechy rovnomerne rozprestrite nastrúhané jablká a posypte ich škoricovým cukrom a hrozienkami. 

Teraz zrolujte štrúdľu tak, aby bol okraj cesta schovaný naspodku závinu.

Hotovú štrúdľu preložte na plech s papierom na pečenie. Štrúdľu potrite rozšľahaným vajcom a pečte 25 minút v rúre vopred vyhriatej na 180 stupňov C.

Upečenú štrúdľu nechajte vychladnúť a pred servírovaním ju nezabudnite poprášiť práškovým cukrom.

TIPY A RADY: vyskúšajte našu štrúdľu podávať poliatu javorovým či agávovým sirupom.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu