Jablková štrúdľa z celozrnnej špaldovej múky

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 300 g celozrnnej špaldovej múky
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 50 ml oleja
  • 50 ml teplej vody
  • 3 – 4 ks jabĺk
  • lyžica škorice
  • hrsť hrozienok
  • hrsť nasekaných piškót

POSTUP: 

Vo väčšej mise zmiešajte múku, jogurt, olej a vodu. Cesto dôkladne spracujte rukami a potom ho dajte na chvíľu odležať. Medzitým si nastrúhajte umyté jablká, ktoré potom zmiešajte so škoricou, hrozienkami a nasekanými piškótami.

Odležané cesto preložte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte z neho placku približne 3 mm tenkú. Na vyvaľkané cesto rozprestrite jablčnú zmes a potom cesto zrolujte ako roládu. Takto pripravenú štrúdľu preložte na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre vopred vyhriatej na 180 °C 25 minút.

Upečenú štrúdľu dajte vychladnúť a pred servírovaním môžete poprášiť práškovým cukrom.

Ďalšie recepty ku káve

Bábovka bez lepku

Bezlepkové recepty

Bábovka bez lepku

Čokoládové rezy

Bezlepkové recepty

Čokoládové rezy

Recept na raňajkové lievance

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Recept na raňajkové lievance