Bezlepkové muffiny s čučoriedkami

Hodnotenie receptu
(14 hlasov)

Ingrediencie

  • 6 vajec 
  • 70 g cukru krupice alebo iného sladidla
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 120 g bezlepkovej zmesi samokypriacej (napr. Doves Farm)
  • 40 g práškového cukru alebo iného sladidla
  • 120 g masla alebo napríklad bezmliečny tuk Promienna
  • čučoriedky

POSTUP (asi na 26 muffinov):

Oddelíme žĺtky a bielky zvlášť. Maslo rozpustíme a vyšľaháme s práškovým cukrom a žĺtkami do peny. Z bielkov, krupicového a vanilkového cukru ušľaháme tuhý sneh. Obe hmoty opatrne spojíme a vmiešame múku.

Cestom na muffiny naplníme košíčky alebo formu. Pred vložením do rúry na povrch muffinov nakladieme čučoriedky a mierne ich umáčkneme. Muffiny pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút pri 180 ° C.