Jahodové knedličky

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/405/b9/jahodove-knedliky-mora-recept.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Vo veľkej mise si zmiešajte tučný tvaroh, vajcia, maslo izbovej teploty a polohrubú múku. Vznikne vám pevné, ale trošku lepivé cesto. Cesto nechajte zhruba 5 minút odpočívať. 
Medzi tým, ako cesto odpočíva, si dajte do čo najväčšieho hrnca variť osolenú vodu.
Z odpočinutého cesta si odoberte zhruba veľkú lyžicu cesta, obaľte ním jahodu a v ruke vyvaľkajte na guľku. Takto pripravené knedličky dajte variť do vriacej vody a varte ich zhruba 5 minút.
Pri servírovaní knedličky ozdobte kyslou smotanou, tvarohom s cukrom a pokvapkajte maslom.

Podobné recepty

šipka
Jahodová bublanina
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Jahodová bublanina
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii