Jahodové knedličky

Hodnotenie receptu
(12 hlasov)

Ingrediencie

  • 500 g tučného tvarohu
  • 2 vajcia
  • 80 g masla
  • 600 g polohrubej múky
  • 500 g jahôd
  • soľ

Na ozdobu

  • kyslá smotana
  • tvaroh
  • práškový cukor
  • maslo

POSTUP:

Vo veľkej mise si zmiešajte tučný tvaroh, vajcia, maslo izbovej teploty a polohrubú múku. Vznikne vám pevné, ale trošku lepivé cesto. Cesto nechajte zhruba 5 minút odpočívať. 
Medzi tým, ako cesto odpočíva, si dajte do čo najväčšieho hrnca variť osolenú vodu.
Z odpočinutého cesta si odoberte zhruba veľkú lyžicu cesta, obaľte ním jahodu a v ruke vyvaľkajte na guľku. Takto pripravené knedličky dajte variť do vriacej vody a varte ich zhruba 5 minút.
Pri servírovaní knedličky ozdobte kyslou smotanou, tvarohom s cukrom a pokvapkajte maslom.

Ďalšie recepty na jahodové pochúťky

Jahodová bublanina

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jahodová bublanina

Jahodový sorbet s mätovým cukrom

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jahodový sorbet s mätovým cukrom

Jahodová torta

Bezlepkové recepty

Jahodová torta