Jahodová bublanina

Hodnotenie receptu
(10 hlasov)

Ingrediencie

  • 3 vajce (bielky a žĺtky zvlášť)
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 90 g cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 400 g jahôd
  • 30 g plátkov mandlí
  • práškový cukor na posypanie

POSTUP:

Bielky s cukrom za pomocí šľahača vyšľahajte na pevný sneh. Potom čo najpomalšie do hustého snehu zašľahávajte postupne žĺtky. Len čo máte zmes vyšľahanú, preosejte hladkú múku s kypriacim práškom. Sypkú zmes pridávajte postupne do tej vyšľahanej a jemne vareškou múku zapracujte. Vznikne vám krásne nadýchané cesto.

Len čo je cesto hotové, vylejte ho do formy vyloženej papierom na pečenie s rozmerom 30 × 20 cm. Na cesto nasypte na kocky nakrájané jahody a posypte plátkami mandlí.

Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 40 minút.
Po upečení bublaninu vyberte s papierom na pečenie zo zapekacej formy a dajte vychladnúť.
Pri servírovaní posypte práškovým cukrom.

Ďalšie recepty s ovocím

Banánový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Banánový koláč

Mandarínková roláda

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Mandarínková roláda