Jahodová marmeláda s bazou

Hodnotenie receptu
(5 hlasov)

Ingrediencie

  • 1 kg očistených jahôd
  • 300 g cukru
  • lyžička citrusového pektínu (prípadne podľa návodu na škatuľke)
  • lyžička kyseliny citrónovej
  • bazové kvety

POSTUP:

Očistené jahody dajte do hrnca s hrubým dnom a roztlačte ich pučidlom na zemiaky. Priveďte jahody do varu a nasypte do nich cukor zmiešaný s pektínom. Marmeládu varte ešte päť minút. Nakoniec do marmelády vmiešajte bazové kvety a ešte horúcu ju prelejte do sterilizovaných pohárov. Poriadne utiahnite viečko a otočte poháre vekom dolu. Takto nechajte vychladnúť. Viečka sa vďaka horúcej marmeláde zatiahnu. Nie je potrebné ju ďalej zavárať.

Ďalšie recepty

Strúhaný tvarohový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Strúhaný tvarohový koláč

Domáci pribináčik

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Domáci pribináčik

Bezlepkové vafle

Bezlepkové recepty

Bezlepkové vafle