Bábovka bez lepku

Hodnotenie receptu
(3 hlasy)

Ingrediencie

  • 250 g rozpusteného masla Moravia (bezmliečneho tuku Promienna)
  • 4 žĺtky
  • 4 bielky (vyšľahať so štipkou soli)
  • 150 g práškového cukru
  • 180 g bezlepkovej samokypriacej zmesi Doves Farm (modrá holubička)
  • 70 g bezlepkovej zmesi Jizerka
  • ½ balíčka prášku do pečiva s vínnym kameňom
  • 1 balíček vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 2 lyžice kakaa
  • 4 lyžice rozmixovaných vlašských orechov

POSTUP:

V prvej mise vyšľaháme bielky s vanilkovým cukrom, v druhej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom a rozpusteným maslom. V tretej mise zmiešame múky a kypriaci prášok. Keď je všetko vyšľahané, tak do bielkov opatrne striedavo pridávame jednu aj druhú zmes, ktorú opatrne zmiešame. Cesto si rozdelíme na tri diely. Do jedného pomaly primiešame kakao. Do druhého dielu rozmixované orechy. Cesto striedavo lejeme na seba do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, pečieme v rúre pri 180 °C.
Formu je dobré vymazať maslom, bábovka bude lepšie voňať.

logo Bezlepkove.com

Ďalšie recepty bez lepku

Jahodová torta

Bezlepkové recepty

Jahodová torta

Bezlepkové sušienky k čaju

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Bezlepkové sušienky k čaju

Bezlepkové vafle

Bezlepkové recepty

Bezlepkové vafle