Jahodová torta

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/265/d1/jahodovy-dort-bezlepkovy-recept-mora.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

POSTUP (forma priemer 28 cm, výška 3 cm):

Na doske alebo v robote spracujeme všetky ingrediencie na korpus. Len čo je cesto spracované, vytvarujeme rukami do okrúhlej formy. Korpus vložíme do rúry na 180 °C a 7 minút zapečieme.

Medzitým si pripravíme tvarohovú náplň. V mise zmiešame všetky ingrediencie (tvaroh, kyslú smotanu, puding, cukor, pyré z jahôd). Mierne zapečený korpus vytiahneme z rúry a rozotrieme naň jahodovú marmeládu, na ktorú
potom rozotrieme pripravený tvarohový krém. Na povrch tvarohového krému nanesieme po lyžičkách opäť marmeládu, bude to vyzerať ako pokvapkané. Vložíme do rúry opäť na 180 °C a dopečieme. Pečieme, kým nebudú okraje korpusu svetloružové a tvaroh upečený.

Tortu necháme vychladnúť a medzitým si nachystáme jahodové želé. V hrnci privedieme do varu vodu rozmiešanú s jahodovým pyré a cukrom. Zmes privedieme do varu a primiešame puding rozmiešaný v malom množstve vody. Ďalej varíme na miernom plameni cca 3 minúty. Odstavíme a ešte chvíľu premiešavame. Len čo je korpus s tvarohovou náplňou vychladený, polejeme ho jahodovým pyré. Potom opäť necháme vychladnúť a ozdobíme jahodami.

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii