Jahodový cheesecake

Hodnotenie receptu
(22 hlasov)

Ingrediencie

Korpus

  • 200 g ovsených vločiek
  • 100 g vlašských orechov
  • 2 lyžice medu
  • cca 150 ml vody

Náplň

  • 200 g kyslej smotany
  • 500 g farmárskeho tvarohu
  • 2 vajcia z voľného chovu
  • 3 lyžice datľového sirupu

+ čerstvé jahody na ozdobu

POSTUP:

Predhrejte si rúru na 180 °C.

V miske zmiešajte ovsené vločky, rozomleté vlašské orechy, med a vodu. Vypracujte si cesto a vložte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Cesto na korpus vo forme rovnomerne rozprestrite. Takto korpus dajte do rúry piecť 15 minút.

Medzitým si pripravte náplň. V miske zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, vajcia a datľový sirup. Zmes nalejte na korpus a vráťte do rúry. Pečte približne 50 minút na 180 °C. Počas pečenia cheesecake vyskočí, ale po vytiahnutí z rúry zas spadne.

Cheesecake nechajte úplne vychladnúť, až potom ho dozdobte jahodami.

Další recepty s jahodami

Jahodový sorbet s mätovým cukrom

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jahodový sorbet s mätovým cukrom

Rebarborový koláč s jahodami

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Rebarborový koláč s jahodami

Nepečená jahodová torta

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Nepečená jahodová torta

Recept na raňajkové lievance

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Recept na raňajkové lievance