Jahodový cheesecake

Hodnotenie receptu
(22 hlasov)

Ingrediencie

Korpus

  • 200 g ovsených vločiek
  • 100 g vlašských orechov
  • 2 lyžice medu
  • cca 150 ml vody

Náplň

  • 200 g kyslej smotany
  • 500 g farmárskeho tvarohu
  • 2 vajcia z voľného chovu
  • 3 lyžice datľového sirupu

+ čerstvé jahody na ozdobu

POSTUP:

Predhrejte si rúru na 180 °C.

V miske zmiešajte ovsené vločky, rozomleté vlašské orechy, med a vodu. Vypracujte si cesto a vložte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Cesto na korpus vo forme rovnomerne rozprestrite. Takto korpus dajte do rúry piecť 15 minút.

Medzitým si pripravte náplň. V miske zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, vajcia a datľový sirup. Zmes nalejte na korpus a vráťte do rúry. Pečte približne 50 minút na 180 °C. Počas pečenia cheesecake vyskočí, ale po vytiahnutí z rúry zas spadne.

Cheesecake nechajte úplne vychladnúť, až potom ho dozdobte jahodami.

Další recepty s jahodami

Jahodový sorbet s mätovým cukrom

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jahodový sorbet s mätovým cukrom

Rebarborový koláč s jahodami

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Rebarborový koláč s jahodami

Nepečená jahodová torta

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Nepečená jahodová torta

Recept na raňajkové lievance

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Recept na raňajkové lievance

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu