Jahodový sorbet s mätovým cukrom

Hodnotenie receptu
(16 hlasov)

Ingrediencie

  • 400 g mrazených jahôd
  • 1 lyžica bieleho cukru
  • cca 9 lístočkov mäty

POSTUP:

Jahody vyberte z mrazničky a nechajte ich chvíľku odstáť – tak na 10 minút. Keď uvidíte, že sa začínajú rozpúšťať a nebudú také tvrdé, dajte ich do mixéra a rozmixujte dohladka. Vznikne vám krásne mrazený sorbet s úžasnou konzistenciou. Sorbet vyberte z mixéra a dajte v miske na chvíľku do chladničky.

Medzitým si lístočky mäty rozdrvte v mažiari na kašu a pridajte cukor. Ten sa krásne zafarbí a ochutí mätou.

Sorbet vyberte z chladničky, naservírujte jednotlivé porcie do mištičiek a posypte mätovým cukrom. Na ozdobu môžete pridať aj lístočky mäty.

 

Ďalšie recepty s ovocím

Pečený džem

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Pečený džem

Zmrzlina z karamelizovaných broskýň

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Zmrzlina z karamelizovaných broskýň

Ríbezľový koláč s chrumkavou krustou

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Ríbezľový koláč s chrumkavou krustou

Rolovaný čerešňový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Rolovaný čerešňový koláč