Zmrzlina z karamelizovaných broskýň

Hodnotenie receptu
(12 hlasov)
Recept poslal/a
paní Elly


Ingrediencie

  • 10 broskýň
  • 150 g cukru krupice
  • 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka
  • 300 ml smotany na šľahanie

Šupku každej broskyne zľahka krížom narežte. Broskyne dajte do hrnca alebo misy a zalejte vriacou vodou. Po chvíli vyberte a nechajte vychladnúť. Šupku potom veľmi ľahko olúpete.

Cukor rozpusťte na sporáku v panvici. Keď sa z neho vytvorí jantárovohnedý karamel, pridajte broskyne. Nechajte chvíľku podusiť.

Pokiaľ zostanú kúsočky nerozpusteného karamelu, nič sa nedeje. Nechajte vychladnúť.

Broskyne spolu s karamelovou šťavou rozmixujte tyčovým mixérom na jemnú kašu, pridajte kondenzované mlieko (napr. Salko).

Smotanu vyšľahajte ručným šľahačom a pridajte k broskyňovej zmesi.

Premiešajte a dajte do škatuľky s vekom. Vložte do mrazničky. Každú hodinu misku vyberte a znova prešľahajte ručným šľahačom, aby ste rozbili ľadové kryštáliky a zmrzlina bola nadýchaná.