Strúhaný koláč

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Cesto
250 g masla
50 g cukru
400 g polohrubej múky
30 g praženého kakaa
2 lyžice vody 
3 žĺtky
1 prášok do pečiva  
 
Tvarohová plnka
500 g tučného tvarohu
1 žĺtok
4 bielky
200 g cukru

POSTUP

Vo väčšej mise vyšľahajte maslo izbovej teploty s práškovým cukrom. Potom pridajte žĺtky a všetko znovu premiešajte. Do takto hotovej zmesi pridajte mlieko, múku, kakao, prášok do pečiva a trochu vody. Všetko dôkladne premiešajte a vytvarujte cesto. Ak sa trochu mrví, nič sa nedeje.  

Hotové cesto rozdeľte na dve časti a dajte odležať asi na hodinu do chladničky.  

V mise zmiešajte tvaroh, žĺtok a cukor. Do premiešanej tvarohovej zmesi potom pridávajte po troche vyšľahané bielky na hustý sneh. Sneh do tvarohu zapracujte opatrne, aby vám sneh nespadol a nezrazil sa.  

Jednu polovicu cesta nastrúhajte hrubou časťou strúhadla na plech vyložený papierom na pečenie. Na nastrúhané cesto nalejte tvarohovú zmes, na ktorú nahrubo nastrúhajte druhú časť cesta.  

Plech dajte hneď piecť do predhriatej rúry na 170 °C a pečte 45 minút.

Ďalšie recepty ku káve

Jablkový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jablkový koláč

Nepečená piškótová torta s ovocím

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Nepečená piškótová torta s ovocím

Svätomartinské rožteky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Svätomartinské rožteky