Nepečená jahodová torta

Hodnotenie receptu
(10 hlasov)
Recept poslal/a
paní Elly


Ingrediencie

na korpus

  • 200 g kakaových sušienok s krémovou náplňou (smotanovou, vanilkovou, kakaovou)
  • 2 lyžice kokosového tuku

na krém

  • 750 g ricotty
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškovej želatíny
  • 100 g práškového cukru
  • 1 tobolka vanilky
  • 800 g jahôd
  • 2 lyžice kakaa

Najprv si pripravte roztvárajúcu sa tortovú formu s priemerom 26 cm. Z papiera na pečenie vystrihnite kruh podľa dna formy a pruhy na okraje také vysoké, aká vysoká je forma.

Príprava korpusu je veľmi jednoduchá. Sušienky vysypte do vyššej misy. Pridajte kokosový tuk a rozmixujte tyčovým mixérom MORA. Za chvíľku vznikne kompaktná hmota. Túto hmotu rozprestrite na dno formy a utlačte za pomoci dna pohára alebo prstami.

Smotanu na šľahanie ohrejte. Nesmie vrieť, ale musí byť horúca. Metličkou v nej rozmiešajte želatínu tak, aby v smotane neboli hrudky. Nechajte trochu vychladnúť.

Do veľkej misy dajte ricottu. Ochuťte cukrom, pridajte semienka, ktoré ste vyškrabli z tobolky vanilky. Šľahajte ručným šľahačom MORA. Postupne pridávajte vlažnú smotanu so želatínou. Šľahajte na pomalšie otáčky, aby v kréme nevznikli hrudky.

Keď bude celá smotana v kréme, opäť zvýšte otáčky a poriadne spolu prešľahajte.

Keď je krém vyšľahaný, nakrájajte tri štvrtiny jahôd na malé kocky. Zvyšok jahôd na plátky.

Hotový krém nalejte do formy. Najprv polovicu krému. Na tú nasypte všetky jahody na kocky. Prikryte druhou polovicou krému. Krém na povrchu uhlaďte a „zasaďte“ doň plátky jahôd.

Povrch posypte kakaom a nechajte vychladnúť v chladničke minimálne 10 – 12 hodín.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu