Jesenná Pavlova

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 4 bielky
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžicu škrobu
  • 2 lyžičky octu  
Na dohotovenie:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 100 g mascarpone
  • 2 hrušky
  • 100 g trstinového cukru
  • 1 lyžicu masla
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • Dĺžka prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 90 minút  

POSTUP:

Rúru predhrejte na 150 °C. Do misy dajte bielky a vyšľahajte tuhý sneh. Do bielkovej hmoty postupne primiešavajte cukor zmiešaný so škrobom. Nakoniec pridajte ocot. Sneh je hotový, keď je lesklý a po vytiahnutí metly na šľahanie sa v ňom tvoria špičky.  

Na papier na pečenie nakreslite kruh s priemerom približne 20 cm. Naneste naň bielkovú zmes a pomocou lyžice ho po stranách vyťahujte nahor, aby vznikol pekný tvar. Teplotu v rúre stiahnite na 120 °C a korpus sušte 80 až 90 minút. Potom rúru vypnite. Korpus nevyťahujte z rúry, nechajte ho tam vychladnúť.  

Medzitým očistite hrušky a nakrájajte ju na mesiačiky. V panvici rozpustite maslo. Pridajte hrušky a opečte ich. Potom vmiešajte cukor a hrušky nechajte trochu skaramelizovať. Nakoniec poprášte všetko škoricou.  

Smotanu vyšľahajte dotuha. Mascarpone prešľahajte a postupne doň zapracujte vyšľahanú smotanu. 

Nakoniec pridajte hrušky.

Ďalšie recepty na dezerty

Mini Pavlova s lesným ovocím

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Mini Pavlova s lesným ovocím

Krehký tvarohový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Krehký tvarohový koláč

Obrátený jablkový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Obrátený jablkový koláč

Tiramisu do pohára

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Tiramisu do pohára