Krehký tvarohový koláč

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 1 okrúhlu formu):  
Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 70 g cukru
  • 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry
  • 125 g masla  
Na dokončenie:
  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 1 vajce
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 1 lyžicu škrobu
  • 1 tabuľku tmavej čokolády
  • 2 lyžice masla
  • ovocie na zdobenie
  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 45 minút  

POSTUP:

Na tomto koláči nemôžete nič pokaziť. Cesto môžete nechať dve hodinky uležať v chlade, ale nie je to nutné. Na náplň môžete kombinovať tvaroh, mascarpone, ricottu, jogurt aj kyslú smotanu. Môžete pridať rozmixované ovocie podľa sezóny alebo použiť ovocie len na zdobenie.

Do misy nasypte múku a pridajte cukor a citrónovú kôru. Premiešajte a pridajte vajce a pokrájané zmäknuté maslo. Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte hladké cesto bez hrudiek. Potom ho vyvaľkajte a preložte do formy vyloženej papierom na pečenie. Vytvarujte aj okraje.  

Tvaroh dajte do misy. Pridajte cukor, vajce, škrob a dôkladne prešľahajte. Tvaroh potom naneste na cesto. Koláč vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte 40 až 45 minút.  

Do misky nalámte čokoládu. Misku položte na rajnicu s vriacou vodou a nechajte čokoládu rozpustiť. Pridajte maslo, premiešajte, až sa rozpustí a vznikne poleva. Polevu nalejte na vychladený koláč. Keď poleva stuhne, dozdobte koláč ovocím.  

Ďalšie recepty s tvarohom

Domáci pribináčik

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Domáci pribináčik

Tvarohové šatôčky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Tvarohové šatôčky

Fitness torta

Bezlepkové recepty

Fitness torta