Krehký tvarohový koláč

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/593/05/mora-krechky-tvarohovy-kolac2.jpg
Příprava
Príprava:
40 minút
Vaření
Varenie:
45 minút

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

POSTUP:

Na tomto koláči nemôžete nič pokaziť. Cesto môžete nechať dve hodinky uležať v chlade, ale nie je to nutné. Na náplň môžete kombinovať tvaroh, mascarpone, ricottu, jogurt aj kyslú smotanu. Môžete pridať rozmixované ovocie podľa sezóny alebo použiť ovocie len na zdobenie.

Do misy nasypte múku a pridajte cukor a citrónovú kôru. Premiešajte a pridajte vajce a pokrájané zmäknuté maslo. Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte hladké cesto bez hrudiek. Potom ho vyvaľkajte a preložte do formy vyloženej papierom na pečenie. Vytvarujte aj okraje.  

Tvaroh dajte do misy. Pridajte cukor, vajce, škrob a dôkladne prešľahajte. Tvaroh potom naneste na cesto. Koláč vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte 40 až 45 minút.  

Do misky nalámte čokoládu. Misku položte na rajnicu s vriacou vodou a nechajte čokoládu rozpustiť. Pridajte maslo, premiešajte, až sa rozpustí a vznikne poleva. Polevu nalejte na vychladený koláč. Keď poleva stuhne, dozdobte koláč ovocím.  

Podobné recepty

šipka
Domáci pribináčik
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Domáci pribináčik
Banner akce
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii