Tvarohová štóla

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/543/d6/stola-recept-mora2.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Kým začnete robiť cesto, tak si hrozienka, brusnice a marhule nakrájajte na menšie kúsky. Do misy robota dajte špaldovú múku, kypriaci prášok, vanilkový cukor, vajcia, maslo izbovej teploty, tvaroh, soľ, kokosový cukor a nadrobno nakrájané sušené ovocie.  

Pomocou robota nechajte vypracovať kompaktné cesto. Len čo je cesto hotové, dajte si ho na pomúčenú dosku a vyvaľkajte placku. Preložením cesta vytvorte štólu a dajte ju na plech s papierom na pečenie.  

Štólu pečte na 180 °C zhruba 40 minút.  

Po upečení štólu vyberte z rúry a potrite ju rozpusteným maslom, kým sa všetko do štóly nevsaje. Potom hneď štólu obaľte v dostatočnom množstve práškového cukru, ktorý sa dokonale prilepí k štóle napustenej maslom.  

Nechajte vychladnúť a zabalenú štólu v alobale môžete nechať odležať až do Vianoc.

Podobné recepty

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii