Tvarohová štóla

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 600 g špaldovej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • 250 g masla
  • 250 g tučného tvarohu
  • štipka soli
  • 100 g kokosového cukru
  • 50 g hrozienok
  • 50 g brusníc
  • 50 g marhúľ
  • 100 g masla na potretie
  • práškový cukor na obalenie

POSTUP:

Kým začnete robiť cesto, tak si hrozienka, brusnice a marhule nakrájajte na menšie kúsky. Do misy robota dajte špaldovú múku, kypriaci prášok, vanilkový cukor, vajcia, maslo izbovej teploty, tvaroh, soľ, kokosový cukor a nadrobno nakrájané sušené ovocie.  

Pomocou robota nechajte vypracovať kompaktné cesto. Len čo je cesto hotové, dajte si ho na pomúčenú dosku a vyvaľkajte placku. Preložením cesta vytvorte štólu a dajte ju na plech s papierom na pečenie.  

Štólu pečte na 180 °C zhruba 40 minút.  

Po upečení štólu vyberte z rúry a potrite ju rozpusteným maslom, kým sa všetko do štóly nevsaje. Potom hneď štólu obaľte v dostatočnom množstve práškového cukru, ktorý sa dokonale prilepí k štóle napustenej maslom.  

Nechajte vychladnúť a zabalenú štólu v alobale môžete nechať odležať až do Vianoc.

Ďalšie recepty s tvarohom

Jahodové knedličky

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jahodové knedličky

Strúhaný tvarohový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Strúhaný tvarohový koláč