Mini Pavlova s lesným ovocím

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 12 kusov):  
  • Na cesto:
  • 4 bielky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 lyžičku škrobu
  • 1 lyžičku octu  
Na dokončenie:
  • 400 g kyslej smotany
  • 500 g lesného alebo iného drobného ovocia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 lyžičku škrobu
  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 50 minút  

Pavlova je dokonalý letný dezert. Je hriešne sladký, ale s ovocím chutí skvele. Na náplň môžete použiť aj tvaroh, vyšľahanú smotanu alebo mascarpone. Z tejto dávky môžete pripraviť aj veľkú Pavlovu, ale tie malé vyzerajú efektnejšie.

POSTUP:

Rúru predhrejte na 180 °C na teplovzduch. Horný aj dolný ohrev. Bielky vyšľahajte v robote dotuha. Postupne pridávajte cukor a šľahajte, až vznikne tuhý a lesklý sneh, ktorý tvorí špičky. Nakoniec doň zašľahajte ocot a škrob. Sneh preložte do zdobiaceho vrecúška. Na plech vyložený papierom na pečenie striekajte kolieska tak, aby bol plný aj stred, ale vznikla priehlbina na náplň. Vložte do rúry a teplotu stiahnite hneď na 120 °C. Korpusy pečte 50 minút. Rúru vypnite a nechajte ich v rúre chladnúť.  

Ovocie dajte do rajnice, pridajte citrónovú kôru, vanilkový cukor a krátko povarte. Vmiešajte škrob, premiešajte a nechajte zmes trochu zhustnúť. Do každého korpusu pridajte lyžicou kyslú smotanu a navrch dajte ovocie. Ihneď podávajte.

Ďalšie recepty na dezert s ovocím

Domáci pribináčik

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Domáci pribináčik

Jahodový sorbet s mätovým cukrom

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jahodový sorbet s mätovým cukrom

Malinová Panna cotta

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Malinová Panna cotta

Nepečená piškótová torta s ovocím

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Nepečená piškótová torta s ovocím