Domáce halušky so salsicciou a tekvicou

Recept poslal/a
paní Elly


Ingrediencie

  • 500 g domácich zemiakových halušiek
  • polovica špagetovej tekvice
  • 450 g talianskej bravčovej klobásy salsiccia
  • 2 šalotky
  • 20 lístkov čerstvej šalvie
  • trocha slnečnicového oleja
  • trocha olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Špagetovú tekvicu rozrežte napoly. Vyberte semienka. Dužinu osoľte, okoreňte a zľahka pokvapkajte trochou olivového oleja. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C a upečte do mäkka. Bude to trvať asi pol hodiny.
Halušky pripravte podľa náš receptu. Zľahka ich uvarte, sceďte a nechajte odkvapkať a uschnúť.
Vo veľkej panvici rozohrejte slnečnicový olej a opečte na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte kúsky salsiccie. Tú vytlačte z črievka priamo do panvice. Opečte zo všetkých strán.
Zalejte 1 dl vody a poduste domäkka pod pokrievkou. Potom pokrievku zložte a vyvarte prebytočnú vodu. Obsah panvice preložte do pripravenej misky a na panvici opečte uvarené halušky do chrumkava.
Keď sú chrumkavé, pridajte k nim nadrobno nakrájané lístky šalvie. Niekoľko kúskov si nechajte na ozdobenie. Vráťte do panvice salsicciu a pridajte upečenú dužinu tekvice.
Všetko prehrejte, dochuťte podľa potreby soľou, čiernym korením. Zdá sa vám v panvici málo omáčky? Pridajte trochu vody alebo smotany.
Na tanieri ozdobte najemno nasekanou čerstvou šalviou. Výborne chutia aj chrumkavé lístky šalvie.
Tie pripravíte tak, že rozohrejete v panvičke olej a čerstvé lístky šalvie v ňom opečiete do chrumkava.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu