Zemiakové halušky

paní Elly
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
Zemiakové halušky

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Zemiaky umyte a uvarte v šupke. Použite veľmi osolenú vodu, dajte do nej tri lyžice soli.
Uvarené zemiaky ošúpte a ešte teplé rozmixujte tyčovým mixérom alebo kuchynským robotom dohladka.
Do hrnca s rozmixovanými zemiakmi pridajte pol lyžičky soli, žĺtok a hladkú múku. Nepridávajte celé pripravené množstvo múky, časť si nechajte a pridávajte až podľa potreby, ak sa cesto veľmi lepí.
Z hotového cesta, ktoré nie je úplne tuhé, ale ani sa príliš nelepí, vyvaľkajte dlhé hady. Pracujte na drevenej doske alebo pracovnej doske vysypanej múkou.
Cesto krájajte na menšie kúsky, halušky. Tie ešte roztlačte vidličkou a tým na nich vytvoríte aj peknú vzorku.
Varte v osolenej vode asi tri minúty. Dovtedy, kým halušky nevyplávajú navrch.

>> Vyskúšajte náš recept na halušky s talianskou salsicciou a tekvicou.

Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii