Holandský rezeň so zemiakovou kašou

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 4 porcie):  

Na kašu:
  • 1 kg zemiakov
  • 150 g zeleru
  • soľ
  • 100 g masla mlieko podľa potreby  
Na mäso:
  • 600 g mletého mäsa mix (hovädzie a bravčové)
  • 100 g eidamu
  • 1 vajce
  • soľ, čierne korenie
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • vajcia, múku a strúhanku na trojobal
  • olej na smaženie

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas varenia: 1 hodina

POSTUP:

Zemiaky a zeler olúpte a nakrájajte na kocky. Vo vriacej osolenej vode ich varte domäkka. Medzitým dajte do misy mäso, pridajte vajce, petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a zmes osoľte a okoreňte. Dôkladne prepracujte a vytvorte 4 placky. Postupne ich obaľte v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Na oleji ich potom usmažte dozlatista. Zemiaky zlejte, roztlačte a potom prešľahajte s maslom a teplým mliekom. Hotové rezne podávajte so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom podľa chuti.  

Tip: Vyskúšajte do holandských rezňov pridať sušené paradajky v oleji.

Ďalšie recepty z mletého mäsa