Chilli con carne

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 3 cibule
  • 80 g paradajkového pretlaku
  • 500 g mletého mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g krájaných paradajok
  • lyžička mletej rímskej rasce
  • lyžička čili
  • soľ
  • čierne korenie
  • 400 g krájaných paradajok
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 240 g červenej fazule
  • 30 g 70 % čokolády
  • ryža
  • koriander
  • limetka

POSTUP:

V hrnci si rozpáľte olivový olej a nechajte na ňom speniť nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridajte paradajkový pretlak, ktorý krátko orestujte. Pretlak počas restovania stratí štipľavú chuť a zosladne. K cibuli s pretlakom pridajte mleté mäso, dôkladne premiešajte a chvíľu restujte.  

Do mäsového základu pridajte prelisovaný cesnak, rímsku rascu, čili, soľ, čierne korenie, krájané paradajky a hovädzí vývar. Všetko dôkladne premiešajte a pod pokrievkou varte 30 minút alebo kým nebude mäso hotové.  

Na záver pridajte červenú varenú fazuľu a 70 % čokoládu. Všetko premiešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.  

Podávajte s ryžou, čerstvým sekaným koriandrom a všetko pokvapkané limetkou.