Zázvorový likér

paní Elly
12 hlasů
Tlačiť Tisknout
Zázvorový likér

Ingrediencie

Postup

Do hrnca nasypte cukor. Zapnite platňu a zahrievajte, kým nezačne karamelizovať. Pekne dozlatista, strážte, aby sa nepripálil, miešajte. Teplotu nedávajte úplne naplno, aby sa cukor neprepálil a nezhorkol. Keď je krásne zlatistý, opatrne naň vlejte vriacu vodu. Dávajte pozor, aby ste sa nepopálili, cukor je naozaj veľmi, veľmi horúci. A teraz sa nezľaknite. Karamel trochu stuhne. Na strednej teplote zahrievajte a karamel postupne rozpúšťajte. Kúsky karamelu sa postupne rozpúšťajú vo vode a vzniká krásny a voňavý sirup.

Keď bude všetok karamel rozpustený, pridajte do sirupu korenie. Ešte chvíľu, asi desať minút varte, kým sa krásne nerozvonia a nezaistí vianočnú vôňu zázvorového likéru. Vypnite platňu a do hrnca pridajte pomaranče a citróny dôkladne umyté a nakrájané na plátky. Zázvor olúpte a rozmixujte tyčovým mixérom. Pridajte do hrnca a nakoniec zalejte slivovicou. Poriadne premiešajte.

Voňavú zmes dajte do chladu, do chladničky alebo do špajze. Likér bude hotový za týždeň, ale 14 dní mu vôbec neuškodí. Bude ešte lepší. Po tomto čase obsah hrnca preceďte a prelejte do fliaš. Vyberajte krásne fľaše, v ktorých bude likér dobre vyzerať. Hodí sa aj ako darček.

Mohlo by sa vám tiež hodiť:

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu