Vianočné perníčky mäkké hneď po upečení

Hodnotenie receptu
(36 hlasov)
Recept poslal/a
Martina K.

Doba přípravy
2h + 1h na odležaní cesta

Ingrediencie

  • 400g hladká (celozrnná) múka
  • 140g cukor múčka (možno bez problémov nahradiť zdravším trstinovým cukrom)
  • 2 vajcia
  • 100g tuk (osvedčilo sa maslo)
  • 2 lyžice tekutého/rozpusteného medu (nedávame viac, perníčky by boli tvrdé)
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 1 vajce na pomazanie (nie je nutné)

Vymiešame spolu dve vajcia, cukor a tuk. Potom pridáme tekutý med a perníkové korenie. Do vzniknutej kašičky vmiešame múku a sódu bikarbónu. Vypracujeme cesto a necháme ho asi hodinu odležať v chladničke.

Cesto potom postupne rozvaľkáme na silnejší plát a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré dávame na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C asi 8 minút.

Možné ďalšie využitie medovníčkov: