Vianočná perníčková torta

paní Elly
484 hlasů
Tlačiť Tisknout
Vianočná perníčková torta

Ingrediencie

Postup

Rúru predhrejte na 180 °C. Heru si rozpusťte. Do veľkej misy dajte cukor a vajcia a šľahajte ručným šľahačom tak dlho, kým nevznikne nadýchaná svetlá pena. Vo vedľajšej mise zmiešajte múku, sódu, soľ a korenie. Do krémovej peny opatrne vmiešajte rozpustenú Heru, sypkú časť receptu, med a kyslú smotanu. Dôkladne premiešajte.

Okrúhlu formu na pečenie s priemerom 17 – 18 cm vymažte tukom a vysypte polohrubou múkou. Nalejte do nej polovicu cesta. Pečte vo vyhriatej rúre 45 minút. Keď siahnete na stred upečenej torty, bude pevná, nebude sa vám pod prstami hýbať. Formu umyte a rovnako upečte druhú polovicu cesta. Kto má dve rovnaké formy, má to jednoduchšie a môže piecť naraz. Oba upečené korpusy nechajte vychladnúť.

Pripravte si krém. Ručným šľahačom vyšľahajte spoločne zmäknuté maslo a karamelové salko. Nakoniec opatrne ručne vmiešajte mascarpone. Dajte na 20 minút do chladničky vychladnúť. Po vychladnutí oba korpusy prekrojte, ideálne dvakrát, takže vám vzniknú z každého 3 kusy. Niektoré časti natrite orechovým maslom. Výborné je mandľové s perníkom. Na každú časť natrite krém a tortu skompletizujte. Bude dosť vysoká. Celú tortu po bokoch aj navrchu potrite zvyšným krémom a okolo polepte perníkmi. Ďalšie perníky dajte aj na vrch torty. 

Nechajte vychladiť a podávajte ideálne druhý deň po vyrobení.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu