Silvestrovské kanapky z pizzového cesta

Hodnotenie receptu
(15 hlasov)
Recept poslal/a
paní Elly


Ingrediencie

  • 1 kg talianskej múky na pizzu (prípadne veľmi kvalitnej hladkej múky)
  • 500 ml vlažnej vody
  • 1 vrecúško droždia alebo 1 kocka čerstvého droždia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • 1 rozšľahané vajce
  • Na ozdobenie: šunky, syry, olivy, paradajky, tapenády, cibuľa, pór, cesnak, jarná cibuľka, huby. Čokoľvek, čo máte radi a máte po ruke.

Zmiešajte sypké suroviny a potom k nim pridajte tie tekuté. Cesto dôkladne prepracujte, bude krásne vláčne, hladké, jemné. Cesto môžete spracovať aj v kuchynskom robote alebo domácej pekárni, kde cesto tiež pekne vykysne.

Hotové cesto dajte do misy a uložte do chladničky, kde ho nechajte odpočívať do druhého dňa.

Na druhý deň cesto vytiahnite a nechajte dokysnúť.

Cesto po častiach vyvaľkajte natenko a povykrajujte z neho kolieska alebo štvorčeky. Tie naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečte asi 8 minút, kým nezväčšia svoj objem a jemne nezozlatnú.

Upečené kúsky nechajte vychladnúť a potom zdobte podľa fantázie.

Mohlo by sa vám tiež hodiť: