Červená repa s kozím syrom a rukolou

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
Červená repa s kozím syrom a rukolou

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Červenú repu pokvapkajte oliovým olejom, osoľte a okoreňte. Repu zabaľte do dostatočne veľkého obdĺžnika alobalu a pečte vo vyhriatej rúre na 200-250 ° C cca hodinu, až je repa mäkká.

Upečenú červenú repu nechajte úplne vychladnúť. Olúpte ju a nakrájajte na tenké plátky (carpaccio).

Rukolu umyte, osušte a vysypte do misy. Dochuťte zálievkou z olivového oleja, octu, soli a korenia.

Pripravte si veľký tanier. Dookola naskladajte plátky pečené červenej repy. Ľahko je osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Doprostred dajte ochutenou rukolu a na ňu naskladajte plátky kozieho syra. Skvelou prílohou je chrumkavý toast.

Výborná a lahodná je aj druhá varianta. Plátky toastového chleba namažte zľahka maslom a naskladajte na ne tenké plátky kozieho syra. Dajte zapiecť pod gril do chrumkava.

Na tanier pripravte rovnaký šalát - ochutenú rukolu, ochutené plátky upečené červenej repy. Z chrumkavého chleba so zapečeným kozím syrom nakrájajte prúžky alebo kocky a tie naskladajte hore.

Podobné recepty

šipka
Cesnaková nátierka
Predjedlá, chuťovky
Cesnaková nátierka
Domáce celozrnné rožky
Predjedlá, chuťovky
Domáce celozrnné rožky
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii