Červená repa s kozím syrom a rukolou

Hodnotenie receptu
(16 hlasov)

Ingrediencie

  • 2 až 3 upečené červené repy
  • 250 g rukoly
  • 250 g kozieho syra s bielou plesňou
  • soľ a čierne korenie
  • trocha olivového oleja
  • trocha bieleho vínneho octu

Upečenú červenú repu nechajte úplne vychladnúť. Olúpte a nakrájajte na tenké plátky (carpaccio).

Rukolu umyte, osušte a vysypte do misy. Dochuťte zálievkou z olivového oleja, octu, soli a čierneho korenia.

Pripravte si veľký tanier. Dookola naukladajte plátky červenej repy. Jemne ich osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Doprostred dajte ochutenú rukolu a na ňu naukladajte plátky kozieho syra. Výbornou prílohou je chrumkavá hrianka.

Výborný je tiež druhý variant. Plátky hriankového chleba natrite zľahka maslom a naukladajte na ne tenké plátky kozieho syra. Dajte zapiecť pod gril do chrumkava.

Na tanier pripravte rovnaký šalát – ochutenú rukolu, ochutené plátky červenej repy. Navrch naukladajte kocky alebo prúžky nakrájané z chrumkavého chleba so syrom.

 

Ako rýchle pohostenie, ktoré bude určite chutiť, môžete skúsiť tiež:

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu