Červená repa s kozím syrom a rukolou

Hodnotenie receptu
(16 hlasov)

Ingrediencie

  • 2 až 3 upečené červené repy
  • 250 g rukoly
  • 250 g kozieho syra s bielou plesňou
  • soľ a čierne korenie
  • trocha olivového oleja
  • trocha bieleho vínneho octu

Červenú repu pokvapkajte oliovým olejom, osoľte a okoreňte. Repu zabaľte do dostatočne veľkého obdĺžnika alobalu a pečte vo vyhriatej rúre na 200-250 ° C cca hodinu, až je repa mäkká.

Upečenú červenú repu nechajte úplne vychladnúť. Olúpte ju a nakrájajte na tenké plátky (carpaccio).

Rukolu umyte, osušte a vysypte do misy. Dochuťte zálievkou z olivového oleja, octu, soli a korenia.

Pripravte si veľký tanier. Dookola naskladajte plátky pečené červenej repy. Ľahko je osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Doprostred dajte ochutenou rukolu a na ňu naskladajte plátky kozieho syra. Skvelou prílohou je chrumkavý toast.

Výborná a lahodná je aj druhá varianta. Plátky toastového chleba namažte zľahka maslom a naskladajte na ne tenké plátky kozieho syra. Dajte zapiecť pod gril do chrumkava.

Na tanier pripravte rovnaký šalát - ochutenú rukolu, ochutené plátky upečené červenej repy. Z chrumkavého chleba so zapečeným kozím syrom nakrájajte prúžky alebo kocky a tie naskladajte hore.

Ďalší jednoduché recepty