Cesnaková nátierka

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/497/10/cesnekova-pomazanka-2_small_cut.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

POSTUP

Na cesnakovú nátierku si vezmeme strednú misu. Olúpeme cesnak a do misy ho prelisujeme. Tvrdý syr si nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme lučinu a biely jogurt, všetko premiešame do požadovanej konzistencie nátierky. V prípade, že by sa vám zdala nátierka veľmi cesnaková, pridajte ešte lyžicu bieleho jogurtu. Zmes ochutnáme a dochutíme soľou a korením, pridáme nasekanú vetvku tymiánu. Všetko znova dobre premiešame.


Nátierka je lepšia, keď sa nechá aspoň hodinku či dve odpočinúť v chladničke.

Cesnakovú nátierku servírujte na jednohubky, pokrájané z rožku, alebo na chlebíčky z čerstvej bagety. Skvelou kombináciou k cesnakovej nátierke sú guličky bieleho hroznového vína.

Podobné recepty

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii