Cesnaková nátierka

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 400 g syru Lučina
  • 3 veľké lyžice bieleho jogurtu
  • 50 g syra na strúhanie
  • ½ lyžičky soli
  • štipka korenia
  • 7 strúčikov cesnaku
  • byľka nasekaného tymianu
  • bageta
  • hrozno

POSTUP

Na cesnakovú nátierku si vezmeme strednú misu. Olúpeme cesnak a do misy ho prelisujeme. Tvrdý syr si nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme lučinu a biely jogurt, všetko premiešame do požadovanej konzistencie nátierky. V prípade, že by sa vám zdala nátierka veľmi cesnaková, pridajte ešte lyžicu bieleho jogurtu. Zmes ochutnáme a dochutíme soľou a korením, pridáme nasekanú vetvku tymiánu. Všetko znova dobre premiešame.


Nátierka je lepšia, keď sa nechá aspoň hodinku či dve odpočinúť v chladničke.

Cesnakovú nátierku servírujte na jednohubky, pokrájané z rožku, alebo na chlebíčky z čerstvej bagety. Skvelou kombináciou k cesnakovej nátierke sú guličky bieleho hroznového vína.

Ďalšie recepty na nátierky