Nátierka z pečenej mrkvy

Hodnotenie receptu
(9 hlasov)

Ingrediencie

  • 4 väčšie mrkvy
  • 100 g smotanového syra (napr. Lučina)
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • štipka mletej rímskej rasce
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • soľ
  • pažítka – na ozdobu

POSTUP:

Olúpanú a na kolieska nakrájanú mrkvu dajte do zapekacej misy a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C zhruba 20 minút. Po upečení dajte mrkvu vychladnúť.

Len čo je mrkva studená, dajte si ju do nádoby spolu so šťavou z citróna, rascou, cesnakom, soľou, syrom a všetko dôkladne rozmixujte tyčovým mixérom.

Podľa chuti pridajte soľ alebo rascu a nechajte chvíľu odležať v chladničke.

Pri servírovaní posypte pažítkou.