Mrkvová bábovka

Hodnotenie receptu
(16 hlasov)

Ingrediencie

  • 300 g mrkvy
  • 100 g vlašských orechov
  • 140 g kokosového cukru či iného sladidla
  • lyžička škorice
  • lyžička sódy bikarbóny
  • lyžička kypriaceho prášku do pečiva (bez fosfátov)
  • 50 g kokosového tuku
  • 300 g špaldovej múky
  • 400 ml teplej vody
  • kokos na posypanie

POSTUP:

Najprv si nastrúhajte mrkvu najemno. K mrkve pridajte najemno nasekané vlašské orechy, kokosový cukor (alebo iné sladidlo), škoricu, sódu bikarbónu a kypriaci prášok do pečiva. Pridajte ešte kokosový tuk a všetko zľahka premiešajte. Nakoniec pridajte múku a postupne vmiešajte teplú vodu.

Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Bábovku dajte piecť do rúry vyhriatej na 160 °C na 60 minút. Hotovú bábovku ešte za tepla vyklopte z formy a nechajte vychladnúť.

Pokiaľ nechcete sypať na bábovku práškový cukor, vyskúšajte kokos. Vďaka mrkve je bábovka úžasné vláčna!