Pomaly pečené mäso so zeleninou

paní Elly
616 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Jahňacie mäso očistite a zbavte blaniek. Pomôže vám ostrý malý nožík. Cesnak prepasírujte a jahňacie mäso ním zo všetkých strán poriadne potrite. Ochuťte soľou a čiernym korením a nechajte 24 hodín v chladničke, v miske alebo pekáči s vekom. 

Mäso dajte piecť cez noc, deň pred podávaním. Na rúre MORA si nastavte program SLOW, ktorý je programovaný na 100 °C, a zvýšte čas pečenia na osem hodín. Pečte v pekáčiku s vekom. Nemusíte teda kupovať pomalý hrniec.

Druhý deň zvýšte teplotu na 120 °C a ešte asi hodinu až dve dopekajte. Pri tejto teplote občas otvorte pekáč a mäso otočte. Ku koncu pečenia, keď je mäso už krásne mäkké, môžete na pol hodiny zvýšiť teplotu na 160 °C a dopiecť trochu do chrumkava.

Ku koncu pečenia je čas pripraviť si prílohy. Zemiaky olúpte, uvarte v osolenej vode. Keď sú takmer mäkké, sceďte ich, vráťte do hrnca, pridajte asi 3 lyžice oleja, štipku čierneho korenia. Premiešajte a dajte piecť na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte pri vyššej teplote (cca 200 °C – 230 °C), kým nebudú mať zlatú farbu.

Mrkvu olúpte, nakrájajte na šikmé plátky. Rovnako našikmo nakrájajte aj jarnú cibuľku – biele aj zelené časti. Menšie huby nechajte vcelku, väčšie rozpoľte. V hrnci rozohrejte maslo, na ktoré dajte opekať všetko spolu – šampiňóny, mrkvu aj cibuľku. K tomu pridajte ešte rozpolené stonky citrónovej trávy. Ochuťte soľou a čiernym korením. Spolu opekajte, kým nebudú šampiňóny hotové, mrkva stále mierne chrumkavá.

Podávajte všetko spolu. Zemiaky, mäso preliate výpekom, zeleninu.

 

Ochutnajte i ďalšie recepty, ktorých súčasťou je mrkva:

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu