Ossobuco s paradajkami

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 4 porcie):  
  • 4 plátky teľacieho mäsa so špikovou kosťou
  • 800 g lúpaných paradajok
  • 1 cibuľu 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžičky trstinového cukru
  • 1 byľku rozmarínu
  • 100 ml bieleho vína
  • olej
  • soľ, čierne korenie
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 90 minút  

POSTUP:

Lúpané paradajky premiešajte s prelisovaným strúčikom cesnaku a najemno nakrájanou cibuľou. Pridajte lístky rozmarínu, soľ, čierne korenie a cukor. Zmes premiešajte. Mäso osoľte, okoreňte a potom ho v panvici na oleji opečte z oboch strán. Podlejte vínom a nechajte ho trochu odpariť. Mäso poukladajte do pekáčika, prilejte výpek z panvice a pridajte paradajkovú zmes. Pekáčik priklopte a vložte do rúry predhriatej na 150 °C. Pečte 70 minút. Potom pekáčik odklopte, teplotu zvýšte na 180 °C a pečte ďalších 15 až 20 minút. Hotovú zmes podávajte so zemiakovou alebo polentovou kašou.