Morčacia roláda s bylinkovou plnkou

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Budete potrebovať: (na 6 porcií):  
  • 800 g morčacích prsných rezňov
  • 200 g anglickej slaniny
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 lyžice nasekaných byliniek
  • 1 žĺtok
  • soľ, čierne korenie
  • 220 g ricotty
  • olej
  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 1 hodina  

POSTUP:

V miske premiešajte bylinky, prelisovaný strúčik cesnaku, žĺtok a ricottu. Zmes osoľte, okoreňte a ešte raz premiešajte. Mäso pozdĺžne nakrojte a rozložte, aby vznikol plát. Z oboch strán ho osoľte a okoreňte. Na pracovnú dosku položte slaninu tak, aby sa plátky navzájom trochu prekrývali. Na slaninu potom položte mäso. Naneste naň bylinkovú náplň tak, aby okraje zostali voľné. Mäso opatrne zatočte do rolády a potom ho pevne zviažte špagátikom, aby dobre držalo tvar rolády a pri pečení sa nerozišlo. Pekáčik vymažte olejom. Položte doň roládu a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte približne hodinku.