Recept na raňajkové uzlíky

paní Elly
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
Recept na raňajkové uzlíky

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Pripravte si kvások. Ohrejte mlieko tak, aby bolo vlažné, nie horúce. Vysypte doň lyžičku cukru a lyžicu hladkej múky. Premiešajte vidličkou, aby v mlieku neboli hrudky. Nadrobte do mlieka droždie a nechajte na boku, na teplom mieste, kým sa na povrchu nezačnú robiť bubliny. Kvások je pripravený na použitie.

Do misy robota dajte všetky suroviny vrátane kvásku. Vymiešajte hladké, pevné a nelepivé cesto. Podľa potreby pridajte múku (keď sa bude cesto lepiť) alebo trochu mlieka (ak bude cesto príliš hutné).

Misu prikryte potravinárskou fóliou a ešte aj utierkou, nech je cesto pekne v teple a neobschne. Nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.

Z vykysnutého cesta odtrhávajte kúsky, také veľké, aké chcete mať veľké žemle. Z cesta vyvaľkajte „hada“ a toho zauzlite. Uzlíky skladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Keď bude plech plný, prikryte uzlíky utierkou a nechajte pol hodiny až hodinu opäť kysnúť na teplom mieste. Uzlíky tak budú nadýchanejšie.

Potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte makom, soľou, rascou, sezamom. Čímkoľvek, čo máte radi.

Pečte v rúre vyhriatej na 230 °C 10 až 12 minút.

▷ Až 15 vyspelých funkcií pre dokonalý zážitok z pečenia nájdete u multifunkčných rúr MORA

K domácim houskám odporúčame:

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii