Recept na bylinkové maslo

Hodnotenie receptu
(28 hlasov)
Recept poslal/a
paní Elly


Ingrediencie

  • 250 g zmäknutého masla
  • morská soľ (podľa chuti)
  • 1 hrnček nasekaného medvedieho cesnaku
  • trocha nasekanej petržlenovej vňate

Maslo vyberte z chladničky dve hodiny pred tým, ako s ním budete pracovať. Medvedí cesnak nasekajte najemno. Petržlen nasekajte tiež najemno. Kto chce, môže pridať aj iné bylinky, napríklad čerstvý tymian alebo pažítku. Kto má rád parmezán, môže pridať aj lyžicu najemno nastrúhaného parmezánu.

Do misy dajte maslo, soľ a bylinky. Premixujte tyčovým mixérom. Maslo sa tak dobre premieša a bylinky ešte viac rozdrvia.

Z hotovej zmesi upravte rôzne tvary. Môžete si pomôcť antikorovými formičkami, ktoré vyložíte potravinárskou fóliou. Alebo dať maslo na kôpku na potravinársku fóliu, zabaliť a vyvaľkať valčekom. Vytvarované maslo nechajte do druhého dňa v chladničke.

Pred použitím vyklepnite z formičky alebo len vybaľte z fólie. Maslo s medvedím cesnakom je najlepšie na čerstvú alebo opečenú žemľu, chlieb alebo rozpustené na čerstvo ugrilovanom steaku.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu