Recept na špargľu s holandskou omáčkou

paní Elly
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/86/da/84_velky.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Pripravte si špargľu. Odkrojte drevnatý koniec a ošúpte len spodnú tretinu špargle. Pri mladých ohybných výhonkoch zelenej špargle stačí odkrojiť skutočne kúsok stonky a nemusí sa vôbec šúpať. Teraz môžete špargľu buď krátko ugrilovať, alebo uvariť.

Do vyššieho úzkeho hrnca dajte osolenú vodu. Nechajte vrieť. Špargľu do nej dajte hlavičkami nahor a varte 2 až 5 minút, podľa hrúbky výhonkov.

Teraz je na rade holandská omáčka:

Najprv oddeľte bielky od žĺtkov. Budete používať iba žĺtky. Z bielkov urobte napríklad pusinky. Na sporáku si pripravte vodný kúpeľ.

Na platňu dajte hrniec s vodou. Hore hlbšiu misku, ideálne antikorovú. Mala by na hrnci pekne sedieť, aby sa vám dobre pracovalo. Voda v hrnci nesmie byť príliš vysoko, nemala by sa dotýkať dna misky. Začnite zohrievať, voda nesmie vrieť, musí byť len veľmi horúca.

Do misky dajte žĺtky a miešajte ich malou metličkou. Pridávajte po častiach maslo a miešajte, až omáčka zhustne. Keď má dostatočnú hustotu, vypnite platňu a ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Ihneď podávajte, neohrievajte.

>> Špargľová sezóna: nájdete u nás taky recept na závin s špargľou a jahodami

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii