Quesadilla s fazuľovou plnkou

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka krájaných paradajok (400 g)
  • 1 plechovka varenej tmavej fazule (410 g)
  • 4 lyžice varenej kukurice
  • soľ
  • čierne korenie
  • lyžička čili
  • hrsť nasekaného koriandra
  • šťava z ½ limetky
  • 200 g syra čedar
  • 4 pšeničné tortilly

POSTUP:

Na panvici rozpáľte olivový olej a nechajte na ňom zľahka zozlatnúť nadrobno nasekanú cibuľku. Potom pridajte prelisovaný cesnak a len krátko ho orestujte a nechajte ho rozvoňať. Ďalej pridajte paradajkovú zmes, prepláchnutú fazuľu a kukuricu. Premiešajte, priklopte pokrievkou a nechajte asi 5 minút variť.  

Nakoniec do zmesi pridajte soľ, čierne korenie, trochu čili, nasekaný koriander a šťavu z polovice limetky. Všetko premiešajte a hotovú zmes dajte na jednu polovicu pšeničnej tortilly. Zmes na tortille posypte nahrubo nastrúhaným čedarom a priklopte druhú polovicu tortilly. Takto si pripravte zvyšok tortilly.  

Z rúry vyberte rošt a na spodok rúry dajte plech a rúru nechajte predhriať na 240 °C. Na rošt z rúry dajte 2 tortilly. Hneď ako je rúra predhriata, zapnite na nej funkciu gril a dajte ju na teplotu 270 °C. Skôr ako sa rúra predhreje, vložte úplne na horné poschodie rúry rošt s tortillami a nechajte ich pod grilom zapiecť. Potrvá to asi 1 minútu. Potom rošt vyberte, tortilly otočte a dajte ich znova na jednu minútu zapiecť. Vďaka tomu, že sa rúra bude chcieť pomocou grilu predhriať, budú tortilly rýchlo hotové a krásne do chrumkava upečené. Potom opečte zvyšok tortilly.  

Hotovú tortillu nakrájajte na 3 trojuholníky a podávajte ešte teplé.